Meer over + vlees

Weidevarkens

De kunnen vers gras of kuilgras eten, zo veel als ze maar willen. Verder krijgen ze dagelijks een beperkt porti brokjes gemengd met gehakselde maïs en zonnebloemen. Door het vele ruwvoer en lichaamsbeweging groeien de dieren langzaam en zijn kerngezond. Hierdoor zijn medicijnen overbodig en garanderen wij antibioticavrij weidevarkensvlees. et streven is maximale diervriendelijkheid en zo toegankelijk mogelijk voor U als consument. De dieren krijgen de ruimte en tijd om op het juiste gewicht te komen, hierdoor ontstaat het mooie gerijpte weidevlees.

 

Runderen

Ongeveer 8 maanden per jaar lopen de koeien in een kudde in het beekdal van de Grote Beerze en op de Landschotse Heide. Het fokken gebeurt “puur natuur” met de stieren op de boerderij. De kalfjes worden een paar maanden gezoogd door hun moeder. Geleidelijk aan schakelen ze over op een menu van  mals gras, sappige klaver en geurige kruiden in het natuurgebied waar ze opgroeien. De dieren hebben de ruimte en kunnen naar hartenlust bewegen.  In de winter staan ze op stro, roosters en rubber matten in een (open) stal. Daar worden ze gevoerd met gras en maïs geteeld op het eigen bedrijf, aangevuld met  krachtvoer als dat nodig is.
 Een best leven voor de beesten
 De runderen worden op een zo natuurlijk mogelijke wijze grootgebracht. Dieren die ziek zijn krijgen de tijd en de ruimte om op krachten te komen. In overleg met de veearts worden medicijnen alleen gebruikt als dat voor het welzijn van het dier noodzakelijk is. Boerderij van Lieshout is een gesloten bedrijf: het vlees is alleen afkomstig van dieren die op het bedrijf zelf zijn opgegroeid
Of u nu biefstuk, sudderlappen of een portie poulet wilt klaarmaken: De natuurlijke groei van de Blondes  staat garant voor een mals stuk rundvlees, mooi dooraderd en met de juiste vetbedekking. Vlees van runderen die veel vers gras eten heeft een ander voordeel: het heeft een hoger gehalte aan Omega-3 vetzuren, bevat minder verzadigde vetzuren en heeft een hoger gehalte aan vitamine E en vitamine B in vergelijking met het vlees van vleeskoeien die vooral graan eten.